Two Hands Wines
Australia, Barossa Valley
Het idee voor Two Hands ontstond in september 1999 toen oprichters Michael Twelftree en Richard Mintz op het verlovingsfeest van een vriend zaten en besloten dat het tijd was om hun eigen wijn te maken en deze met de hele wereld te gaan delen. Het oorspronkelijke doel was, en is nog steeds, om de best mogelijke wijnen die op shiraz gebaseerd zijn te maken uit gewaardeerde wijngaarden in heel Australië. Er wordt veel Australische wijn over de hele wereld verkocht onder labels met meerdere regio’s, maar de oprichters hadden juist het idee om deze gewoonte te doorbreken. Zij willen de diversiteit van Australische shiraz laten zien door het terroir en de wijngaardkenmerken te benadrukken, waarbij de herkomst van de druiven het belangrijkste kenmerk van de wijnen is.
Wijnmaken bij Two Hands wordt gezien als liefdeswerk, een passie en een ambacht. Michael en Richard hebben samen door elke wijngaard gelopen, elke oogstbeslissing zelfstandig genomen en ieder afzonderlijk vat geproefd van elke wijn die ze ooit hebben geproduceerd. De wijngaarden van het landgoed worden met de hand gesnoeid, onderhouden en geplukt om tractorbewegingen en bodemverdichting tot een minimum te beperken. Alles om het terroir nog beter tot uitdrukking te laten komen. In de winter worden tussen de rijen bodembedekkers geteeld om de bodemvitaliteit te bevorderen en de Schotse Hooglanders dragen bij aan de 300 ton biologische compost die ze elk jaar weer in de wijngaarden terug stoppen, zodat ze het natuurlijke evenwicht in de wijnstokken kunnen blijven ondersteunen.