Santa Barbara ligt op 25 km van de Adriatische Zee en is gelegen op de heuvels die lopen tussen de rivieren Misa en Nevola. Hier werken wijnmaker Stefano Antonucci en een team van professionals elke dag in de kelder en wijngaarden gestimuleerd door passie, vastberadenheid en een snufje creativiteit, zodat de druiven hun schoonheid behouden en de kwaliteit van het land uitdrukken.
De ideeën, de technologie en het respect voor het land zijn de basis waarop ze hebben besloten om het wijnhuis op te bouwen. Het verbeteren van de kwaliteit van de druiven, rekening houdend met enerzijds de traditie en de geschiedenis van het land en anderzijds het toepassen van alle nieuwe inzichten en innovaties, met een scherp oog voor de gezondheid van de wijngaarden. Vanaf het begin heeft het wijnhuis twee doelen: het doen herleven van inheemse druivenrassen en de gebieden van Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano en Lacrima di Morro d’Alba en anderzijds om wijnen te maken die een beroep doen op de internationale smaak en een geweldig karakter hebben zoals de Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon.