Las Pizarras

Spanje, Calatayud

Het ruige terrein, de grote hoogte en de uitdagende weersomstandigheden binnen Calatayud hebben het potentieel om uitzonderlijke wijnen voort te brengen. Door deze omstandigheden en het feit dat de wijngaarden in de regio klein zijn, met een gemiddelde van slechts 1-2 hectare per perceel, staan de wijnbouwers voor veel uitdagingen. Ondanks dit is wijnmaker Carlos bijzonder gepassioneerd over zijn ambacht en volledig toegewijd aan het produceren van druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Het terroir van Calatayud geeft een duidelijke mineraliteit aan de wijnen, terwijl de grote hoogte zorgt voor grote temperatuurschommelingen, wat leidt tot een grotere complexiteit en smaakintensiteit.

Het wijngebied Calatyud ligt zo’n 90km ten zuiden van Zaragoza en maakt deel uit van de bergketen Sistema Ibérico. Het gebied wordt gekenmerkt door de verschillende valleigebergten met diverse uitlopers, gevormd door verschillende zijrivieren van de Ebro. Het gebied wordt blootgesteld aan een sterke wind en heeft een uniek terroir door de arme bodem die bestaat uit leisteen en pizarras, waar de naam van het wijnhuis aan te danken is.

Wijnmaker- en eigenaar

Las Pizarras

Las Pizarras is het verhaal van de Belgische wijnondernemer Mark Schiettekat en de charismatische Spaanse wijnmaker Carlos Ruben. Carlos heeft heel wat ervaring opgedaan bij wijndomeinen in Chili en Argentinië. Met Las Pizarras maken ze prachtige wijnen waarin ze de diversiteit van het terroir in de Garnacha druiven laten terugkomen. Het domein is gevestigd in Aragon, meer bepaald Calatayud. Deze behoort tot de hoogste wijnregio’s in Europa en is ook wel bekend als de Chateauneuf-du-Pape-regio van Spanje.

Without a doubt: for me, there is no place where Garnacha is more recognisable than here in the Calatayud region.”

Wijnmaken

Onze filosofie

A land of choice for the Pinot Noir, the exclusive grape variety for red Burgundy wines.

  • Een van de hoogste wijnregio’s van Europa

  • Unieke ligging door de valleigebergten en uitlopers van de Ebro

Collectie

Onze wijnen

Het ruige terrein, de grote hoogte en de uitdagende weersomstandigheden binnen Calatayud hebben het potentieel om uitzonderlijke wijnen voort te brengen. Door deze omstandigheden en het feit dat de wijngaarden in de regio klein zijn, met een gemiddelde van slechts 1-2 hectare per perceel, staan de wijnbouwers voor veel uitdagingen. Ondanks dit is wijnmaker Carlos bijzonder gepassioneerd over zijn ambacht en volledig toegewijd aan het produceren van druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Het terroir van Calatayud geeft een duidelijke mineraliteit aan de wijnen, terwijl de grote hoogte zorgt voor grote temperatuurschommelingen, wat leidt tot een grotere complexiteit en smaakintensiteit.