Favorite Rosé Box
Leuk dat je onze Favorite Rosé Box hebt gekocht!
Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen die wij voor jou hebben geselecteerd.
Leuk dat je onze Favorite Rosé Box hebt gekocht!
Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen die wij voor jou hebben geselecteerd.
Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen van de Favorite Rosé Box.
Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via info@vinvinwines.nl
De La Source Gabriel is het resultaat van een samenwerking tussen Régine Sumeire van Château La Tour l’Eveque en Roger Blanc van Domaine font Freye. De La Source Gabriel wordt gemaakt van druiven van het parceel van Paco wat behoort tot de wijngaarden van Chateau La Tour l’Eveque. De tenminste 20 jaar oude wijnstokken en een uniek terroir geven deze wijn een elegante en complexe smaak. Bloemige tonen en fris citrusfruit in de neus, en in de mond een uitgebalanceerde smaak van exotisch fruit en limoen.
Druivensoorten: 55% Grenache, 30% Cincault en 15% Syrah
Vinificatie: Kort na het plukken vindt de persing plaats met een pneumatische pers op traditionele wijze. Fermentatie vindt plaats over een periode van 2 – 3 weken met gecontroleerde tempratuur. Lichte filtratie voor het bottelen wat resulteert in de wel bekende licht roze Provence kleur.
Een regenachtige herfst zorgde ervoor dat de waterreserves uit de bodem konden worden aangevuld in het heuvelachtige gebied van de Maurette waar de grond voornamelijk bestaat uit Leisteen. De winter was zacht en droog en de zomer was heet en droog wat in combinatie met de goede waterreserves heeft bijgedragen aan een goede ontwikkeling van de wijnstokken.
Druivensoorten: 35% Grenache, 29% Cinsault, 20% Syrah, 12% Mourvèdre, 1% Ugni-Blanc, 1% Rolle, 1% Semillon en 1% Cabernet Sauvignon.
Vinificatie: Alle druiven worden handmatig geoogst, gesorteerd, niet ontsteeld en direct zonder pletten in een hydraulische Champenois Coquard-pers geladen. De druiven worden licht geperst om een optimale delicatesse en geur te verkrijgen vanuit het hart van de druiven. Wijnen fermenteren in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen, door zwaartekracht gevoede cuves. Vervolgens ondergaat de wijn malolactische gisting en wordt gebotteld in het Château la Tour de l’Evêque.
Proefnotities”
Medium peachy kleur met zalmroze tinten. Schoon, medium plus intensiteit, verweven met charmante, rijpe aroma’s van perzik, nectarine, een vleugje zoethout en zoete grapefruit. De aroma’s van de neus komen in de mond, lagen perzik, schil en zoethout, de lichte bitterheid geeft wat structuur aan deze medium-bodied rosé. De lange afdronk, samen met zijn body, maken het een gastronomische rosé die men met succes kan combineren met Dublin Bay Prawn tartaar op knapperige “sablé” biscuit en pomelo gelei.
De bloei van de druiven die worden gebruikt voor de Petale de Rose van Chateau la tour l’eveque begon op 17 mei, wat volgde was een droge zomer zonder overmatige hitte. De rijping begon op 16 juli en de oogst begon op 24 augustus t/m 29 september. De Petale de rose wordt uitsluitend gemaakt van de beste kwaliteit sappen wat resulteert in een droge en zachte smaak, medium plus zuurgraad en royale smaken die kruidigheid geven. Smaken zijn intens met veel zoethout en roze peper die versmelten met de zoute fruitigheid van aardbei en perzik. De afdronk is lang, met nobele balsamico-bitterheid, een licht tanninerijke toets en dus een zekere structuur.
Druivensoorten: 41% Grenache, 38% Cinsault, 9% Rolle, 6% Syrah, 2% Mourvèdre, 2% Cabernet Sauvignon, 1% Sémillon et 1% Ugni-Blanc.
De wijngaarden worden met de hand bewerkt met natuurlijke dierlijke meststoffen. De toppen worden bijgesneden en een groene oogst is de gewoonte om de opbrengsten doelbewust te beperken. Een deel van de wijngaard wordt omgeploegd met paarden en het gebied tussen de rijen wijnstokken is begroeid met granen. Alle druiven worden handmatig geoogst, gesorteerd, niet ontsteeld en direct zonder pletten in een hydraulische Champenois Coquard-pers geladen. De druiven worden licht geperst om een optimale delicatesse en geur te verkrijgen vanuit het hart van de druiven.
Muziekliefhebbers opgelet! De 4e rosé in de box komt van het huis Podere San Cristoforo wie op biodynamische wijze deze unieke Toscaanse Rosé 100% gedreven tot leven heeft gebracht. Het etiket is geïnspireerd door de legendarische Algie -het opblaasbare varken dat door Pink Floyd werd gebruikt voor de albumhoes “The Animals”. Podere San Cristoforo mocht het label dragen als ze Pink Floyd een doosje toe zouden sturen.
Druivensoort: 100% Sangiovese
Geproduceerde flessen: 10.660
De druiven worden ontsteelt en voorzichtig geperst. Het sap wordt gedecanteerd in gekoelde roestvrijstalen tank, vervolgens vind er fermentatie op basis van inheemse gisten (pied de cuve) plaats bij dit proces wordt een grote hoeveelheid gistcellen geproduceerd die na gedane arbeid afsterven en naar de bodem van het vat zinken. Waardoor ze hebben besloten om van oktober tot maart wekelijkse bâttonage te implementeren. Een proces waarbij de autolyse wordt versneld en er meer aromastoffen in de wijn komen die daardoor geuriger en ronder van smaak wordt. Het resultaat is een rose met tonen van witte perzik, roze grapefruit en zeebries met een schone, verfrissende afdronk met hints van citrus en roze blaadjes. Ideaal voor de aankomende lente maanden.
Intense robijn, glinsteringen van granaat. Uitgesproken, met lagen van zwart fruit zoals zwarte en Morello kersen, pruimen en zwarte bessen, met een romige toets. Kruiden als zoethout en scherpe peper verweven met tabak, gedroogde bladeren, als begin van edele tertiaire, nog veel jeugdigheid tonend. De smaak is droog, met een hoog niveau van frisheid, met fijnkorrelige tannines, stevig als een ruggengraat en een vrij genereus profiel, kruidig en gearomatiseerd. De textuur is zijdezacht, elegant en past perfect bij de intense smaken van donker fruit en aromatische kruiden. De afdronk is lang, met hints van geconcentreerd zoethout, cederhout, sigarenkistje. 7-8 jaar om potentieel te bereiken, gemiddeld 12 jaar. Perfecte match met langzaam gegaarde duif, geconserveerde poot met geroosterde pistache, laagjes rode biet.
Druivensoorten: 82% Syrah, 18% Cabernet-Sauvignon.
Leeftijd van de wijnstokken: 25 jaar.
De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd op basis van hun polyfenolische rijpheid (afhankelijk van de evolutie van de rijpheid worden wekelijks twee tot drie analytische tests en bessenproeverijen uitgevoerd om de optimale oogstdatum te bepalen). In de perskamer worden de bessen ontsteeld, licht getrapt en overgebracht in roestvrijstalen vaten. De alcoholische gisting wordt uitgevoerd om optimaal fruit en kleur te krijgen, maar ook om een legendarische wijn te produceren. Maceratie duurt ongeveer 10 dagen. Zodra de malolactische gisting voorbij is, worden de wijnen opgeslagen in roestvrijstalen vaten. Daarna wordt de wijn gebotteld op het Château.
Deze wijn bestaat voor 100% uit Pinot Noir. De bodem is rijk aan klei en kalksteen en dat geeft deze karaktervolle rode wijn zijn kruidigheid. De druiven worden handmatig geplukt en na minimaal vijftien dagen, start de fermentatie gedurende twaalf tot vijftien dagen. Tien procent van de wijn rijpt vervolgens op nieuwe, eiken vaten. De overige negentig procent in roestvrijstaal wat resulteerd win een uitgebalanceerde wijn.
Proefnotitie
Een lichtrode verleidelijk kleur, elegant met aroma’s van rood fruit, kersen en zwarte bessen. Kruidig met elegantie en balans.
Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl en klik op onderstaande Whatsapp button.
Aarzel niet om je vragen te stellen via