Cascina Luisin, een van de oudste en meest iconische producenten van Barbaresco, heeft zijn wortels diep geworteld in de geschiedenis van de Minuto-familie. Sinds 1913 begon de familie met het bottelen van landgoederen en bracht Cascina Luisin een ongeëvenaard niveau van precisie en elegantie, zonder concessies te doen aan de diepte en leeftijdswaardige concentratie van hun wijnen. De oprichter Luigi Minuto lanceerde de wijnmakerij in Barbaresco en vandaag de dag, geleid door de derde generatie van de familie, Roberto Minuto, blijft het een familiaal bedrijf met een toewijding aan perfecte kwaliteitscontrole in elke fase van het wijnproductieproces, van snoeien tot oogsten en van fermentatie tot rijping.
Cascina Luisin, gelegen in het hart van Langhe, Barbaresco, beslaat acht hectare wijngaarden, allemaal in eigendom van de familie, en produceert jaarlijks ongeveer 40.000 flessen. De filosofie van Cascina Luisin is geworteld in het trouw blijven aan traditionele vinificatietechnieken, gericht op lokale druivensoorten zoals Nebbiolo, Barbera en Dolcetto.
Onze filosofie:
Het geheim is dat iedereen die afzonderlijke wijngaarden laat communiceren, zoals alleen de natuur dat kan in de belangrijkste wijnbouwgebieden
- Door een familie gerunde wijnmakerij
- Respect voor traditionele vinificatie
- Unieke expressie van de wijngaard
- Diepte en leeftijdswaardige concentratie
Proefnotitie
Mooie aroma’s van kers, aardbei, gedroogd kruid en aarde. Vol met romige tannines. Rond en sappig in de mond met een zachte, fluweelachtige textuur. Theenoten op de afdronk.
Wijn-Spijs
De Trifula van Dolcetto heeft een goede frisse stijl bij lichtere of zelfs koude gerechten. Ook een mooie begeleider van het Piemontese gerecht Bagna Cauda.