Favorite Box maart

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de maart box zitten. Onze wijnexperts hebben voor deze maand een mooie selectie wijnen samengesteld passend bij het seizoen.

6-vaks Favorite box

Met de lente in aankomst presenteren we trots de stuwende Blanc Fume van het gerenommeerde wijnhuis Pascal Jolivet in onze Favorite box. Daarnaast, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart, zetten we wijnmaakster Ginevra Venerosi Pesciolini van Tenuta di Ghizzano in het zonnetje met de toevoeging van de verfijnde Mimesi Vermentino aan de selectie. Ontdek ook de verrukkelijke Italiaanse wijnen, zoals de Dolcetto Trifula van Cascina Luisin, de Nebbiolo van Cordero, en de Pink Rosé gemaakt van Sangiovese druiven van Podere San Cristoforo. Als klap op de vuurpijl hebben we The Brave Faces van Two Hands toegevoegd aan de box, als eerbetoon aan de toegewijde mannen en vrouwen die met loyaliteit hun wijngaarden hebben verzorgd, waardoor ze tot op de dag van vandaag bloeien.

2-vaks Favorite box

De 2-vaks box bevat de elegante Mimesi Vermentino van Tenuta di Ghizzano en de Dolcetto Trifula uit Piemonte van Cascina Luisin.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen en een leuke video van het wijnhuis Tenuta di Ghizzano.

Heb je nog vragen over de Favorite Box? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Robbi@vinvinwines.nl.

Pascal Jolivet Blanc Fume 2021

Loire – Frankrijk

Het wijnhuis van Pascal Jolivet werd in 1987 opgericht en is een van de meest dynamische domeinen in de Franse Loire vallei. Het domein is gevestigd in Sancerre en bezit meer dan 120 hectare aan eersteklas wijngaarden, verspreid over de appelaties Sancerre en Pouilly-Fumé.  Om de verdere ontwikkeling te optimaliseren en zijn eigen wijnen te kunnen produceren, bouwt Pascal in 1990 een gloednieuwe productie faciliteit. Geïnspireerd door de Champenois faciliteiten die hij zo goed kende, is Jolivet een fervent voorstander van natuurlijke wijnbouw en past hij milieuvriendelijke technieken toe in zowel de wijngaard als de kelder.

Onze filosofie:

Het maken van een wijn is een geweldige uitlaatklep om creatief te zijn, een soort van kunst die ons vraagt te luisteren naar moeder natuur om haar boodschap beter te kunnen waarnemen en begrijpen. De magie gebeurt terwijl de druiven worden omgezet in sap en vervolgens in wijn.

  • Respect voor het terroir
  • Pascal Jolivet: een icoon in stijl, precisie en puurheid van de Sancerre
  • Natuurlijke wijnbereiding en minimale interventie in de kelder
  • Herkenbare stijl van sancerre: puur, elegant en zuiver

De wijn wordt voor 100% geproduceerd door Pascal Jolivet zijn
eigen wijngaarden, onder toezicht en
expertise van zijn wijngaardmanagementteam met behulp van biologische landbouwmethoden. De wijn wordt door zijn getalenteerde wijnmaker Valentina Buoso op de natuurlijke manier “Pascal Jolivet” gevinifieerd: wilde gist, temperatuurgecontroleerde vinificatie, rijping op moer, koude bezinking (geen enzym) en lage sulfieten.

Proefnotitie

De Pascal Jolivet Blanc Fumé 2021 heeft een levendige gele kleur met een droge, gefocuste neus van citrus en een vuursteenachtige mineraliteit. In de mond is de wijn medium van body, ongelooflijk precies en gelaagd met een zuivere, stuwende zuurgraad.

Wijn-Spijs

De mineraliteit gaat goed samen bij witvlees en zeevruchten

Tenuta di Ghizzano Mimesi Vermentino 2021

Toscane – Italië

Ghizzano is een historisch landgoed gelegen in Toscane, te midden van de glooiende heuvels tussen de steden Pisa en het middeleeuwse San Gimignano, in de nabijheid van de Middellandse Zee om te genieten van een zachte zeewind en gematigde temperaturen zonder het risico op voorjaarsvorst. De Venerosi Pesciolini-familie heeft zich in de 14e eeuw in het Colline Pisane-gebied gevestigd. Al gedurende 26 generaties zijn ze toegewijd aan het verbouwen van wijn, olijfbomen en granen met diepe eerbied voor het terroir.

Sinds 1996 heeft gravin Ginevra Venerosi Pesciolini de leiding over het landgoed. Haar visie was om in de 21e eeuw biologische en duurzame landbouw te introduceren op het historische landgoed van haar familie. In 2003 nam Ginevra een radicale beslissing in de Toscaanse wijnbouwkringen door de eerste stappen te zetten in de biodynamische conversie van de wijnbouw.

Onze filosofie:

Ik beschouw mezelf als een ‘natuurlijke wijnmaker’. Met andere woorden, ik probeer mijn wijnen hun terroir zo zuiver en eerlijk mogelijk te laten uitdrukken.

  • Erfgoed: 6 eeuwen van het huis van de familie Venerosi Pesciolini
  • Uniek terroir van de mediterraanse zee invloeden, zonovergoten heuvels en de fossielrijke ondergrond
  • Respect voor de natuur en terroir gedreven
  • Sinds 2006 “organic” gecertificeerd en biodynamische principes

Het Mimesi-project op Tenuta di Ghizzano is ontstaan na grondig onderzoek en experimenteren, met als doel wijnen te produceren die de natuur, perfectie en balans nauwkeurig weerspiegelen. Het project streeft naar authentieke expressie zonder kunstmatige toevoegingen, met behoud van finesse en elegantie.

Proefnotitie

In de mond wordt de vermentino gekenmerkt door de juiste zuurgraad en balans, domineert een balsamico-matrix. De afdronk is lang en aanhoudend.

Wijn-Spijs

Heerlijk als aperitief, maar ook erg lekker met antipasti gerechten als bruchetta en bij gegrilde visgerechten, schelp- en schaaldieren en geitenkaas.

Podere San Cristoforo Pink Rose 2021

Toscane – Italië

In 1901 werd Podere San Cristoforo gesticht door een familie van landbouwers die zorgvuldig dit land selecteerde vanwege de ideale omstandigheden voor wijnbouw. De frisse en steenachtige bodem van de wijngaarden, gevormd door de mineraalrijke heuvels van Gavorrano, en de constante zeewind spelen een cruciale rol in de gezonde rijping van druiven.

Tegenwoordig is de wijngaard in de Maremma eigendom van de gerenommeerde wijnmaker Lorenzo Zonin, die sinds 2000 de leiding heeft. Als lid van een van de oudste en bekendste wijnfamilies in Italië bezit Zonin diverse wijngaarden in het hele land. Hij staat bekend om zijn benadering van viticultuur met respect voor de natuur en de pure expressie van het terroir. Omdat de wijngaard ongeveer 80 jaar verlaten was, was de bodem zeer zuiver. Zonin koos ervoor dit delicate evenwicht te behouden en implementeerde daarom een biologische aanpak.

Onze filosofie:

Een wijn die met de eerste slok direct herkenbaar is: misschien niet altijd als technisch perfect of constant jaar in, jaar uit, maar ongetwijfeld met een meer uitgesproken karakter.

  • Uniek terroir in La Maremma
  • Boetiek winery: zeldzame wijnen die in kleine hoeveelheden worden geproduceerd
  • Balans dankzij biodynamische landbouw

Rosé van zacht geperste Sangiovese-druiven, op natuurlijke wijze gefermenteerd met inheemse gisten. De lage opbrengsten en de diepe grindgronden nabij de zee
geven ons een interessante rosé met een verscheidenheid aan subtiele geuren en smaken.

Proefnotitie

De rosé heeft tonen van witte perzik en roze pompelmoes met een schone, verfrissende afdronk met hinten van citrusvruchten en rozenblaadjes.

Wijn-Spijs

De Pink Rosé is erg lekker met rauwe vis zoals bijvoorbeeld de ‘gambero rosso’

Cascina Luisin – Dolcetto D’Alba Trifula 2020

Piemonte – Italië

Cascina Luisin, een van de oudste en meest iconische producenten van Barbaresco, heeft zijn wortels diep geworteld in de geschiedenis van de Minuto-familie. Sinds 1913 begon de familie met het bottelen van landgoederen en bracht Cascina Luisin een ongeëvenaard niveau van precisie en elegantie, zonder concessies te doen aan de diepte en leeftijdswaardige concentratie van hun wijnen. De oprichter Luigi Minuto lanceerde de wijnmakerij in Barbaresco en vandaag de dag, geleid door de derde generatie van de familie, Roberto Minuto, blijft het een familiaal bedrijf met een toewijding aan perfecte kwaliteitscontrole in elke fase van het wijnproductieproces, van snoeien tot oogsten en van fermentatie tot rijping.

Cascina Luisin, gelegen in het hart van Langhe, Barbaresco, beslaat acht hectare wijngaarden, allemaal in eigendom van de familie, en produceert jaarlijks ongeveer 40.000 flessen. De filosofie van Cascina Luisin is geworteld in het trouw blijven aan traditionele vinificatietechnieken, gericht op lokale druivensoorten zoals Nebbiolo, Barbera en Dolcetto.

Onze filosofie:

Het geheim is dat iedereen die afzonderlijke wijngaarden laat communiceren, zoals alleen de natuur dat kan in de belangrijkste wijnbouwgebieden

  • Door een familie gerunde wijnmakerij
  • Respect voor traditionele vinificatie
  • Unieke expressie van de wijngaard
  • Diepte en leeftijdswaardige concentratie

Proefnotitie

Mooie aroma’s van kers, aardbei, gedroogd kruid en aarde. Vol met romige tannines. Rond en sappig in de mond met een zachte, fluweelachtige textuur. Theenoten op de afdronk.

Wijn-Spijs

De Trifula van Dolcetto heeft een goede frisse stijl bij lichtere of zelfs koude gerechten. Ook een mooie begeleider van het Piemontese gerecht Bagna Cauda.

Cordero di Montezemolo – Langhe Nebbiolo 2021

Piemonte – Italië

De familie Cordero bezit en exploiteert een gerenommeerde boerderij in La Morra, het hart van de Barolo-appellatie. Met 28 hectare wijngaarden, waaronder een amfitheater met Nebbiolo voor Barolo, Dolcetto, Barbera, Arneis, Chardonnay en Barbera, onderscheidt Cordero di Montezemolo zich doordat ze aangrenzende wijngaarden bezitten, in tegenstelling tot veel andere producenten in Barolo.

In 1965 verwierf de familie Cordero twee hectare in de Villero cru, een gewilde teeltlocatie in Barolo, waar ze hun vlaggenschipwijn, Barolo Enrico VI, produceren. In totaal bezit en cultiveert de familie 51 hectare land, allemaal beheerd door hun landgoed.

Sinds 2013 passen ze biologische methoden toe in al hun wijngaarden, met een certificering voor biologische landbouw. Ze vermijden het gebruik van herbiciden, pesticiden en fungiciden, waarmee ze hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit benadrukken.

Onze filosofie:

Meer dan 50 hectare wijngaarden, die we altijd hebben verzorgd met respect voor het milieu en de biodiversiteit, geven ons de kostbare druiven die de basis vormen van onze wijnen. 

  • Een van de meest historische eigendommen in Piemonte sinds 1340
  • Familiebedrijf
  • Biologische landbouw
  • Respect voor traditie en geschiedenis

Proefnotitie

Helder violet van gemiddelde intensiteit; aroma’s van framboos en aardbei. Fris en robuust met een volle smaak en zachte tannines.

Wijn-Spijs

Uitstekend te combineren met agnolotti (kleine ravioli) met ragu, smaakvolle risotto’s, fettucine, vleesstoofschotels of andere vleesgerechten.

Two Hands Wines – Brave Faces GSM 2022

Barossa Valley – Australië

Two Hands Wines werd in september 1999 opgericht door Michael Twelftree en Richard Mintz, die tijdens het verlovingsfeest van een vriend besloten hun eigen wijn te gaan maken en delen met de wereld. Hun oorspronkelijke doel was en is om de beste shiraz-gebaseerde wijnen te produceren van gewaardeerde wijngaarden in heel Australië, waarbij ze de diversiteit van Australische shiraz willen benadrukken door terroir en wijngaardkenmerken te accentueren.

Bij Two Hands beschouwt men wijnmaken als liefdeswerk en ambacht. Michael en Richard zijn betrokken bij elk aspect van het proces, van het lopen door de wijngaarden en het nemen van oogstbeslissingen tot het proeven van elk afzonderlijk vat. De wijngaarden worden met de hand gesnoeid, onderhouden en geoogst, met aandacht voor het minimaliseren van tractorbewegingen en bodemverdichting. Bodembedekkers in de winter en Schotse Hooglanders dragen bij aan de biologische praktijken, met 300 ton compost per jaar om het natuurlijke evenwicht in de wijnstokken te ondersteunen.

Onze filosofie:

Integriteit door regio en variëteit, van wijnstok tot glas

  • Two Hands Wines is gecertificeerd volgens de Australian Wine Industry Standard of Sustainable Practice
  • De wijngaarden worden met de hand gesnoeid, getrimd en geplukt om de tractorbewegingen tot een minimum te beperken en bodemverdichting te voorkomen
  • Ze stimuleren de biodiversiteit binnen de wijngaarden van het landgoed op diverse manieren
  • Het geheim van het succes van Two Hands ligt bij het toegewijde team van hardwerkende professionals die het motto ’kwaliteit boven compromissen’ hoog in het vaandel hebben staan

Brave Faces is een eerbetoon aan de mannen en vrouwen die loyaal hun wijngaarden verzorgden, waardoor ze vandaag de dag intact bleven.

Proefnotitie

Brave Faces heeft een mooie rode tint in het glas. Het bouquet is zeer verheven en toont aroma’s als kruidnagel, peper, zwarte frambozen, Aziatische kruiden en bloemen. De smaak begint eerst met lichte fruit aroma’s wat verder in de versnelling komt als de wijn zich meer opent. De wijn is sappig en rolt diep door in het gehemelte. De tannines zijn erg fijn, en de sapachtige aard maakt hem erg plezierig.

Wijn-Spijs

Deze blend van 79% Grenache, 18% Mourvèdre en 3% Shiraz smaakt heerlijk bij alle soorten vleesgerechten, gegrild of langzaam geroosterd. Ook bij pittig eten zal de wijn een mooi contrast vormen. Ook te combineren met wat gegrilde groenten of een lekker kaasplankje.

.

.

.

Favorite Box Maart

.

.

.

Video – Tenuta di Ghizzano

Wij hopen dat deze pagina jou op een leuke manier heeft weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar Robbi@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via