Cascina Luisin Barbaresco Paolin '16
Cascina LuisinLogin of registreer om de prijs te zien.
-
- Land
- Italië
-
- Druivensoorten wijn
- Nebbiolo
-
- Wijn-spijs combinatie
- Het is een heerlijke begeleider van wildgerechten zoals wilde eend, duif of fazant. Zeker met een mooie rijke compote van bijvoorbeeld veenbessen. Ook lekker in combinatie met aardse smaken van truffel tot eekhoornbrood en diverse paddenstoelen.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
- Producent
- Cascina Luisin
- Land van herkomst
- Italië
- Wijnstreek
- Piemonte
- Classificatie
- DOCG Barbaresco
- Jaargang
- 2016
- Druivensoorten wijn
- Nebbiolo
- % druivensoorten wijn
- 100% Nebbiolo
- Smaak omschrijving
- Aroma's van pruimen, frambozen, kruidnagel en sinaasappelschil. Het is vol met stevige, taaie tannines. Gestructureerd met frisse zuren. Fijn en geconcentreerd.
- Wijn-spijs combinatie
- Het is een heerlijke begeleider van wildgerechten zoals wilde eend, duif of fazant. Zeker met een mooie rijke compote van bijvoorbeeld veenbessen. Ook lekker in combinatie met aardse smaken van truffel tot eekhoornbrood en diverse paddenstoelen.
- Vinificatie
- Ongeveer 40 dagen in cementreservoirs. Eerste 8 dagen met veelvuldig rekken voor sterke afzuiging. Gedurende de resterende dagen rust de wijn zacht voor optimale extractie van nobele tannines die belangrijk zijn voor een goede ontwikkeling en veroudering.Malolactische gisting en rijping in 30 hl Slavische houten vaten die zorgen voor structuur, elegantie en kenmerken Nebbiolo soberheid. Rijping: 30 maanden in flessen. NB: de Barbaresco Sorì Paolin wordt op dezelfde manier gevinifieerd als de Barbaresco Rabajà om de kleine natuurlijke verschillen te benadrukken en te behouden.
- Locatie wijngaard
- Rabajà-gebied op het grondgebied van Barbaresco - Neive
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 16 - 18 °C