Les Cassagnes de La Nerthe Blanc '23
Château la NertheLogin of registreer om de prijs te zien.
Cassagnes betekent ‘groene eiken’ in het Provençaals. Ze grenzen aan de wijngaard waar de wijnstokken groeien tussen een mediterraans bos en garrigues. Daarboven behouden de percelen witte druiven de frisheid en onthullen ze de aroma's van fruit en bloemen. “Les Cassagnes de La Nerthe” wit kan worden genoten bij zomerse gerechten, inclusief maar niet beperkt tot zeevruchten en vis.
Lees meer-
- Land
- Frankrijk
-
- Druivensoorten wijn
- Grenache Blanc, Roussanne
-
- Wijn-spijs combinatie
- Deze wijn past perfect bij voorgerechten, gegrilde gamba’s ‘à la plancha’, aspergerisotto of zelfs bij een verse geitenkaas.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Gelegen in de geboorteplaats van Châteauneuf-du-Pape, dateren de kelders van Château La Nerthe uit de 16e eeuw. Met een bezit van totaal 92 hectare aan wijngaarden, liggen deze verspreid over 57 percelen die allemaal de verschillende unieke terroirs van het gebied representeren. De elegantie van hun wijnen is een prachtige expressie van het terroir. Alle druiven worden met de hand geoogst en afhankelijk per variëteit bij een optimale rijpheid. Château La Nerthe werkt sinds 1998 volledig biologisch en beschikt over de ECOCERT-certificering.
- Producent
- Château la Nerthe
- Land van Herkomst
- Frankrijk
- Wijnstreek
- Rhône
- Classificatie
- AOC Cotes du Rhone
- Jaargang
- 2023
- Druivensoorten wijn
- Grenache Blanc, Roussanne
- % druivensoorten wijn
- Grenache Blanc 40 %, Roussanne 20%, Marsanne 20%, Viognier 20%
- Smaak omschrijving
- Bleke en heldere kleur met groene hints. Zeer aromatische neus op witte boomgaardvruchten (peer en perzik) en limoentonen. De smaak is aangenaam fruitig en toont een fijne balans tussen rijkdom en frisheid. Hij blijft genereus, rond, zonder te zwaar of alcoholisch te zijn. Het is een zeer uitgebalanceerde wijn, fijn en elegant.
- Wijn-spijs combinatie
- Deze wijn past perfect bij voorgerechten, gegrilde gamba’s ‘à la plancha’, aspergerisotto of zelfs bij een verse geitenkaas.
- Vinificatie
- De druiven worden met de hand geplukt en uitgezocht op perfecte rijpheid. Bij binnenkomst ze gesorteerd en direct geperst in een pneumatische pers gedurende 3 uur. Het sap stroomt langzaam het vat in en na 24 uur wordt het gefilterd en begint de fermentatie bij op temperatuur om alle smaken te behouden. De rijping die volgt duurt zo'n 6 maanden op de fijne droesem onder regelmatig battonage.
- Bodem
- De wijngaarden van Château La Nerthe zijn een mozaïek van 57 percelen waarin alle 4 de belangrijkste grondsoorten van Châteauneuf du Pape zijn vertegenwoordigd. 62 hectare liggen rondom het chateau op terrassen en heuvels met de typische lokale bodem van klei-kalksteen en kiezels. De andere 32 hectare vormen het gebied van La Crau, en liggen een kleirijke grond, bedekt met platte kiezels en wat zandsteen.
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 11 - 13 °C
- Bewaarpotentieel
- Drinken binnen 3 jaar