Pascal Jolivet, Sancerre Blanc Les Caillottes '23
Pascal JolivetLogin of registreer om de prijs te zien.
Deze altijd iconische wijn straalt een gekoesterde stijl en energie uit. De beste jaargangen kunnen meer dan 30 jaar rijpen. Er wordt een zorgvuldige selectie per perceel uitgevoerd uit tussen de wijngaarden en een vermenging van kalksteen en griottes terroirs. Les Caillotes is de naam die wordt gegeven aan Kimmeridge kalksteen, dit terroir vertegenwoordigt 1/3 van de wijngaard van Sancerre.
Lees meer-
- Land
- Frankrijk
-
- Druivensoorten wijn
- Sauvignon Blanc
-
- Wijn-spijs combinatie
- De mooiste combinatie is wat betreft Pascal Jolivet om deze wijn bij coquilles en andere zeevruchten te serveren, of bij mooie visgerechten.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Het wijnhuis van Pascal Jolivet werd in 1987 opgericht en is een van de meest dynamische domeinen in de Franse Loire vallei. Het domein is gevestigd in Sancerre en bezit meer dan 120 hectare aan eersteklas wijngaarden, verspreid over de appelaties Sancerre en Pouilly-Fumé. In 1987 creëert Pascal het merk “Pascal Jolivet”. Om de verdere ontwikkeling te optimaliseren en zijn eigen wijnen te kunnen produceren, bouwt Pascal in 1990 een gloednieuwe productie faciliteit. Geïnspireerd door de Champenois faciliteiten die hij zo goed kende, is Jolivet een fervent voorstander van natuurlijke wijnbouw en past hij milieuvriendelijke technieken toe in zowel de wijngaard als de kelder”.
In de loop der jaren heeft Jolivet zijn eigen, herkenbare, pure en elegante stijl van wijnen ontwikkeld. Hij beoefent een “biologische vinificatie”, die de wijngaarden ziet als een samenhangend, onderling verbonden levend systeem. Het proces is natuurlijk en de langzame fermentaties voeden en stabiliseren de wijnen met een zeer laag zwavelgehalte. Het resultaat: heerlijke, met natuurlijke gisten gefermenteerde wijnen. “Het maken van een wijn is een geweldige uitlaatklep om creatief te zijn, een soort van kunst die ons vraagt te luisteren naar moeder natuur om haar boodschap beter te kunnen waarnemen en begrijpen. De magie gebeurt terwijl de druiven worden omgezet in sap en vervolgens in wijn.” aldus Pascal Jolivet.
- Producent
- Pascal Jolivet
- Land van Herkomst
- Frankrijk
- Wijnstreek
- Loire
- Classificatie
- AOC Sancerre
- Organisch/Biodivers/Vegan
- Duurzaam
- Jaargang
- 2023
- Druivensoorten wijn
- Sauvignon Blanc
- % druivensoorten wijn
- 100% Sauvignon Blanc
- Smaak omschrijving
- Deze wijn is levendig, fris en zeer mineraal. Een droge wijn met balans en elegantie in de mond. Er zijn frisse, schone bloemige aroma's en een sappige levendige zuurgraad. Een vrij aangename wijn.
- Wijn-spijs combinatie
- De mooiste combinatie is wat betreft Pascal Jolivet om deze wijn bij coquilles en andere zeevruchten te serveren, of bij mooie visgerechten.
- Vinificatie
- De oogst is handmatig en de druiven komen van zuidelijke hellingen. Elke druif wordt gesorteerd bij ontvangst van de oogst, we werken op zwaartekracht om het natuurlijke circuit van de vinificatie te respecteren. We maken een lichte persing en bewaren alleen de sappen uit de jicht en het hart van de pers. Natuurlijke vinificatie in roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling en 8 maanden rijping op fijne droesem.
- Locatie wijngaard
- Er wordt een zorgvuldige selectie per perceel uitgevoerd uit tussen de wijngaarden en een vermenging van kalksteen en griottes terroirs. Les Caillotes is de naam die wordt gegeven aan Kimmeridge kalksteen, dit terroir vertegenwoordigt 1/3 van de wijngaard van Sancerre.
- Bodem
- Bodems van kalksteen en vuursteen.
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 11 - 13 °C