Géraldine Louise Givry 'Champ Pourot' '22
Login of registreer om de prijs te zien.
Wijnkunstenaar Géraldine Louise is een dappere, enthousiaste en sprankelende vrouw die met veel knowhow topcuvées maakt in Bourgondië. Het wijnhuis is gelegen in het middeleeuwse dorpje Rosey, tussen Givry en Buxy, aan de rand van Côte Chalonnaise. Maison Géraldine Louise is een zogenaamde micro-négoce, dus van de meeste van haar wijnen maakt ze maar een paar vaten. Het is overduidelijk dat haar focus ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Chardonnay
-
- Wijn-spijs combinatie
- De wijn combineert goed met romige gerechten zoals een vis in roomsaus of een Brie de Meaux.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Wijnmaker Géraldine Lochet werkte negen jaar bij Château Cary Potet in Buxy na het behalen van haar BTS-diploma wijnbouw en oenologie. Hierna maakte ze de overstap naar het gerenommeerde Domaine Philippe Colin uit Chassagne-Montrachet. Na twintig jaar wijn maken voor anderen, besloot ze in 2016 haar eigen handelshuis te starten onder de naam Maison Géraldine Louise.
Inmiddels maakt ze zeven verschillende witte wijnen, waarvan twee uit de Côte de Beaune. Sinds 2019 bezit ze ook twee percelen op het zuiden met Aligoté-stokken uit 1945 op een bodem van zand en graniet. Ze is niet alleen een getalenteerde wijnmaker, maar ze heeft ook veel ervaring in de wijnbouw. Zo geeft ze les aan de CFPPA in Beaune, een opleiding voor mensen die niet zijn opgegroeid in een wijnfamilie.
- Producent
- Géraldine Louise Givry ‘Champ Pourot’ ’22
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- AOC Givry
- Jaargang
- 2022
- Druivensoorten wijn
- Chardonnay
- % druivensoorten wijn
- 100% Chardonnay
- Smaak omschrijving
- Een zeer fijne sappige wijn, met een ronde mond en een romige textuur. Dit komt mede door de dikke leembodem waarop de wijnstokken voor de druiven van deze wijn groeien. Het eikenhout is mooi geïntegreerd met een fijne bitterheid op het einde.
- Wijn-spijs combinatie
- De wijn combineert goed met romige gerechten zoals een vis in roomsaus of een Brie de Meaux.
- Vinificatie
- De wijn ondergaat alcoholische gisting met eigen gisten van de wijngaard en malolactische gisting in eikenhouten vaten. Hiervan een nieuw vat en een drie jaar oud vat van 400 liter van Tonnellerie Damy en een vijf jaar oud vat van 228 liter van Tonnellerie François.
- Bodem
- Dikke laag leem
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 11 - 13 °C