Géraldine Louise Bourgogne Aligoté 'Cousu Mains' '22
Login of registreer om de prijs te zien.
Wijnkunstenaar Géraldine Louise is een dappere, enthousiaste en sprankelende vrouw die met veel knowhow topcuvées maakt in Bourgondië. Het wijnhuis is gelegen in het middeleeuwse dorpje Rosey, tussen Givry en Buxy, aan de rand van Côte Chalonnaise. Maison Géraldine Louise is een zogenaamde micro-négoce, dus van de meeste van haar wijnen maakt ze maar een paar vaten. Het is overduidelijk dat haar focus ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Chardonnay
-
- Wijn-spijs combinatie
- Deze wijn is lekker als aperitief, maar combineert ook bij diverse wit vlees- en visgerechten en bij geitenkazen.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Wijnmaker Géraldine Lochet werkte negen jaar bij Château Cary Potet in Buxy na het behalen van haar BTS-diploma wijnbouw en oenologie. Hierna maakte ze de overstap naar het gerenommeerde Domaine Philippe Colin uit Chassagne-Montrachet. Na twintig jaar wijn maken voor anderen, besloot ze in 2016 haar eigen handelshuis te starten onder de naam Maison Géraldine Louise.
Inmiddels maakt ze zeven verschillende witte wijnen, waarvan twee uit de Côte de Beaune. Sinds 2019 bezit ze ook twee percelen op het zuiden met Aligoté-stokken uit 1945 op een bodem van zand en graniet. Ze is niet alleen een getalenteerde wijnmaker, maar ze heeft ook veel ervaring in de wijnbouw. Zo geeft ze les aan de CFPPA in Beaune, een opleiding voor mensen die niet zijn opgegroeid in een wijnfamilie.
- Producent
- Géraldine Louise Bourgogne Aligoté ‘Cousu Mains’ ’22
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- AOC Bourgogne
- Jaargang
- 2022
- Druivensoorten wijn
- Chardonnay
- % druivensoorten wijn
- 100% Aligoté
- Smaak omschrijving
- Het resultaat van deze Aligoté wijn veelbelovend met in de neus hints van witte bloemen, perzik en citroen. In de mond herken je de mooie sappige frisse zuren aangevuld met elegantie en een minerale toets.
- Wijn-spijs combinatie
- Deze wijn is lekker als aperitief, maar combineert ook bij diverse wit vlees- en visgerechten en bij geitenkazen.
- Vinificatie
- De wijn ondergaat alcoholische gisting met eigen gisten van de wijngaard en malolactische gisting. Rijpt grotendeels op Franse eikenhouten vaten. Mede op een nieuw 400L vat van acaciahout, de specialiteit van de Tonnellerie Sud-Ouest. Daarnaast rijpt 400 liter in een zes jaar oud eiken vat van 400 liter van Tonnellerie Damy en de overige 150 liter in een cuve.
- Bodem
- Zandgrond op roze graniet.
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 11 - 13 °C