Cordero di Montezemolo Barbera d'Alba '22
Login of registreer om de prijs te zien.
De Barbera-wijnstok is altijd in Piemonte verbouwd, maar vanwege zijn ongepaste reputatie werd hij jarenlang verwaarloosd en in verband gebracht met het imago van 'boerenwijn' in de denigrerende term die hier ooit onder viel. Het potentieel ervan kwam begin jaren negentig nieuw leven ingeblazen dankzij verschillende producenten en nu het zijn legitieme waardigheid heeft gevonden, is het een onmisbare en onderscheidende bron voor dit gebied.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Barbera
-
- Wijn-spijs combinatie
- Klassieke combinatie met Piemonte gemengd gekookt vlees, gekookte salami met linzen, groentevlaai en de traditionele "bagna coada" (warme dip of fondue).
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Gelegen in de stad La Morra in het hart van de appellatie, is het wijngoed van de familie Cordero een van Barolo’s meest gerenommeerde en gerespecteerde. Cordero di Montezemolo is een van de weinige wijnbedrijven die aangrenzende wijngaarden bezitten in Barolo. Het wijngoed van de familie (Monfalletto) beslaat 28 hectare met wijnstokken, waaronder een zuidoostelijk en zuidwestelijk gericht amfitheater dat is aangeplant in Nebbiolo voor de productie van Barolo. Cordero do Montezemolo is van de meest historische eigendommen in Piemonte, sinds 1340 is dit landgoed al 20 generaties in handen van dezelfde familie in het hart van La Morra op het hoogste punt van de Gattera cru. Wijnmaker Alberto Cordero di Montezemolo, wiens grootvader verantwoordelijk is voor het afbakenen van het gehele cru-systeem van Barolo, maakt elegante en pure wijnen, biologisch, en met respect voor traditie en geschiedenis. De beroemde Libanon ceder, geplant op het hoogste punt van Cordero di Montezemolo’s landgoed Monfalletto in La Morra, is een van de symbolen van de Barolo-appellation en een van de meest iconische oriëntatiepunten van de Langhe heuvels.
- Producent
- Cordero di Montezemolo Barbera d’Alba ’22
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- DOC D'Alba
- Jaargang
- 2022
- Druivensoorten wijn
- Barbera
- % druivensoorten wijn
- 100% Barbera
- Smaak omschrijving
- Intens violette kleur. Rijp fruit, cacao, pruimen, kruidige, geurige neus. Volle en frisse mond. Zeer zachte tannines.
- Wijn-spijs combinatie
- Klassieke combinatie met Piemonte gemengd gekookt vlees, gekookte salami met linzen, groentevlaai en de traditionele "bagna coada" (warme dip of fondue).
- Vinificatie
- Deze wijn wordt verkregen uit de samenvoeging van alle Barbera-percelen die door het bedrijf worden beheerd en die, vanwege de verschillende leeftijd, locatie en bodem, eerst afzonderlijk worden geoogst, vervolgens gedurende een korte periode van 4/6 maanden op hout worden verfijnd en uiteindelijk worden gecombineerd tot een enkele cuvée om zijn kenmerken van frisheid, evenwicht, aangenaamheid en authenticiteit te behouden, waardoor hij ideaal is voor elk type smaak.
- Locatie wijngaard
- Meerdere wijngaarden in het Langhe-gebied
- Bodem
- Klei
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 15 - 17 °C
- Bewaarpotentieel
- Middellange levensduur. Komt het beste tot uiting in de eerste 4-5 jaar van het leven, maar plezierig tot ongeveer 10 jaar.