Brunello di Montalcino '18
Login of registreer om de prijs te zien.
Deze rode wijn wordt geproduceerd sinds 1892 en werd vele malen bekroond vanwege zijn kwaliteit. Deze wijn is het “hart” van onze productie en is gemaakt met 100% Sangiovese-druiven uit onze beste wijngaarden in Montalcino. Fattoria dei Barbi ligt in het hart van de “heuvel” van Montalcino.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Sangiovese
-
- Wijn-spijs combinatie
- perfect voor geroosterd of gegrild rood vlees, wild, wild. Lekker bij belegen kaas
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Fattoria dei Barbi is een van de slechts vijf landgoederen in Montalcino die al meer dan 100 jaar onafgebroken in bedrijf zijn. De Colombini familie stichtte het prestigieuze landgoed in 1790. De familie hielp de reputatie van Brunello di Montalcino op te bouwen als een wijn van grote kwaliteit en prestige wereldwijd. Het landgoed Fattoria dei Barbi is eigendom van en wordt beheerd door de erfgenaam van de 20ste generatie, Stefano Cinelli Colombini.
- Producent
- Brunello di Montalcino ’18
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- DOCG Brunello di Montalcino
- Jaargang
- 2018
- Druivensoorten wijn
- Sangiovese
- % druivensoorten wijn
- 100% Sangiovese
- Smaak omschrijving
- De wijn heeft een intens rode kleur en een bouquet van frambozen en kruidigheid. Pittig, hints van roze peper, wilde kruiden, pruimen, bosbes en rabarber. Een goed gestructureerde wijn, lang, sappig en hartig. Zeer persistent. De smaak is krachtig en vol
- Wijn-spijs combinatie
- perfect voor geroosterd of gegrild rood vlees, wild, wild. Lekker bij belegen kaas
- Vinificatie
- Vóór de gisting werden de druiven onderworpen aan een koude pre-fermentatieve maceratie die bestaat uit het afkoelen van de druiven tot een temperatuur van 16° C in een omgeving beschermd door CO². Dit proces verhoogt de extractie van polyfenolen en aromaverbindingen. De reguliere alcoholische gisting volgde en duurde 16/17 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 27°-28°C. Na het rijpen en de malolactische gisting rijpt de wijn de eerste maanden in kleine tot middelgrote eikenhouten vaten (2,25 – 15 hl). Later voltooide het de rijping in grotere eikenhouten vaten, voor een totale periode van twee jaar, en wordt vervolgens minimaal 4 maanden vóór de release gebotteld.
- Locatie wijngaard
- Van het landgoed Fattoria dei Barbi, gelegen in de wijk Montalcino op 400-450 meter hoogte van wijnstokken a 25-45 jaar oud.
- Bodem
- Mergel en klei
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 16 - 18 °C
- Bewaarpotentieel
- 15 tot 50 jaar