Ghizzano Mimesi Sangiovese '20
Login of registreer om de prijs te zien.
Het Mimesi-project ontstond in Tenuta di Ghizzano na een lange periode van onderzoek en experimenteren en heeft tot doel leven te geven aan steeds meer identiteitswijnen die in staat zijn de natuur, haar perfectie en haar evenwicht getrouw te vertalen. Mimesi wil, uitgaande van inheemse druiven van langlevende wijngaarden, een authentieke expressie laten met de finesse en elegantie die typerend zijn voor grote wijnen. Daarom koos de wijnmaker ook voor het gebruik van de "Drunk Turtle coccipesto" amforen te gebruiken voor de Sangiovese en de "Tava terracotta" amforen voor de vermentino. De veroudering op deze amforen zorgt voor micro-oxygenatie, wat die nodig is om de wijn te rijpen door de aroma's te versterken en een echt portret van het gebied te brengen.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Sangiovese
-
- Wijn-spijs combinatie
- Dit is een gastronomische wijn. Een selectie van Italiaanse vleeswaren is al een mooie combinatie. Voor iets substantiëlers is een langzaam gegaard stoofvlees van bijvoorbeeld lam of schappenvleet met gnocchi een uitstekende combi. Ook gerechten met wilde paddenstoelen en wildvlees zal hier perfect bij gaan.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Ghizzano is een historisch huis in Toscane, diep in de glooiende heuvels tussen de stad Pisa en de middeleeuwse stad San Gimignano. De Venerosi Pesciolini familie vestigde zich in de 14e eeuw in het Colline Pisane gebied. Al 26 generaties lang verbouwt de familie wijn, olijfbomen en granen met het grootste respect voor het terroir. Sinds 1996 runt gravin Ginevra Venerosi Pesciolini het landgoed. Haar visie was om in de 21e eeuw biologische en duurzame landbouw te introduceren in het historische landgoed van haar familie. In 2003 lanceerde Ginevra de eerste biodynamische conversie van de wijnbouw.
- Producent
- Ghizzano Mimesi Sangiovese ’20
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- IGT Costa Toscana
- Organisch/Biodivers/Vegan
- Biologisch
- Jaargang
- 2020
- Druivensoorten wijn
- Sangiovese
- % druivensoorten wijn
- 100% Sangiovese
- Smaak omschrijving
- De aantrekkelijke robijnrode kleur van deze 100% sangiovese is indrukwekkend. Aroma's zijn subtiel en zuiver, rode en zwarte bessen, zwarte peper, viooltjes, leer en zoethout. Alles wordt hernomen in de mond, wat een voortreffelijke balans laat zien. De wijn heeft een mooie zuurgraad, soepele en zachte rijpe tannines. De afdronk is lang en droog met wat hints van bergamot en een minerale zoutheid. De wijn is opmerkelijk elegant en complex en zal zeker verbeteren na het decanteren.
- Wijn-spijs combinatie
- Dit is een gastronomische wijn. Een selectie van Italiaanse vleeswaren is al een mooie combinatie. Voor iets substantiëlers is een langzaam gegaard stoofvlees van bijvoorbeeld lam of schappenvleet met gnocchi een uitstekende combi. Ook gerechten met wilde paddenstoelen en wildvlees zal hier perfect bij gaan.
- Vinificatie
- De druiven worden met de hand geplukt, met een extra kwaliteitsselectie op de sorteertafel voor het ontstelen, gevolgd door vibratiesortering van de individuele bessen. De druiven worden niet machinaal geperst maar volledig met menselijke voeten. De alcoholische vergisting vindt plaats met enkel van nature aanwezige gisten in betonnen kuipen. De rijping en verfijning vindt eerst 14 maanden plaats in Drunk Turtle cocciopesto amphorae, gevolgd door nog eens 12 maanden flesrijping.
- Bodem
- Deze bodem is een van de meest representatieve van het gevarieerde en complexe bodemlandschap van de Terre van Pisa: het wordt gevormd door mariene sedimenten uit het geologische tijdperk genaamd "Astiana", vertegenwoordigd door min of meer kalkhoudende kleizanden, waar gemakkelijk schelpen en fossielen te vinden zijn.
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 16 - 18 °C