Poderi Collina di Marengo Dogliani Pian Marie ’22
Login of registreer om de prijs te zien.
De wijngaard Dolcetto di Dogliani “Pian Marie” wordt geboren op een helling op het westen met een middeldiepe, goed doorlatende grond: de ligging, de bodem en het zorgvuldige beheer van het gebladerte zorgen ervoor dat de druiven elk jaar rijpen en een wijn opleveren met een grote drinkbaarheid en persoonlijkheid .
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Dolcetto
-
- Wijn-spijs combinatie
- Deze Dolcetto is een wijn die goed past bij vleeswaren in het algemeen, rauw vlees zoals een steak tartaar, klein wild en oude kazen.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Kwaliteit zonder compromis is het leidende principe van Poderi la Collina. Ze creëren hun wijnen met passie uit een scala aan inheemse en internationale variëteiten. Ze verbouwen de wijnstokken rond het Doglianese gehucht Panezzo, inclusief een perceel wijnstokken in de belangrijke sub regio Castiglia. Tijdens het groeien genieten de druiven van de ideale bodemomstandigheden en blootstelling aan de zon die nodig zijn voor de productie van heerlijke wijnen. De rode wijnen vertonen een geweldige structuur en een royale body, terwijl de witte wijnen geurig, fris en verfijnd zijn.
De zorg die besteed wordt aan het onderhoud van de prachtige wijngaarden is niet alleen esthetisch. De beste wijn kan alleen worden gemaakt in een bodem die wordt gekoesterd en verzorgd. Zij zijn beheerders van het land, door de natuur beloond met uitstekend fruit in ruil voor de inspanningen om het milieu in stand te houden.
- Producent
- Poderi Collina di Marengo Dogliani Pian Marie ’22
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- DOCG Dogliani
- Jaargang
- 2022
- Druivensoorten wijn
- Dolcetto
- % druivensoorten wijn
- 100% Dolcetto
- Smaak omschrijving
- Heldere wijn met veel tonen van bramen, rozen en lichte kruiden. Volhardend, vol, harmonieus en sappig in de mond. De wijn laat een aangename fruitige afdronk achter.
- Wijn-spijs combinatie
- Deze Dolcetto is een wijn die goed past bij vleeswaren in het algemeen, rauw vlees zoals een steak tartaar, klein wild en oude kazen.
- Vinificatie
- De wijn rijpt een korte tijd in roestvrijstalen tanks, gevolgd door een periode van 2-3 maanden op flessen.
- Bodem
- Kleileem, kalkhoudend
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 14- 16 °C