Pascal Jolivet, Sancerre Sauvage '22
Login of registreer om de prijs te zien.
Elke wijnstok wordt gevoed door de bijzonderheid van elk terroir, en dan is het de zaak van de wijnmaker om zijn eigen ambacht en knowhow te bereiken. Deze twee wijnen zijn het resultaat van een filosofie, een ethiek en in het algemeen de uitdrukking van twee geweldige terroirs in de Pure Expression lijn: Sancerre Blanc Sauvage en Pouilly Fumé Indigène. “Sauvage claimt een grote persoonlijkheid. Het drukt het terroir en de typiciteit uit van Sauvignon Blanc in Sancerre; alle finesse en elegantie van een geweldige wijn.” - Pascal Jolivet
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Sauvignon Blanc
-
- Wijn-spijs combinatie
- Als levendig aperitief of bij gekoelde schaaldieren zoals kreeft of rivierkreeft, gegrilde zoetwatervis zoals snoek of forel, zwaardvis, zeebaars of zalm, of wit vlees en gevogelte, is Sauvage Sancerre Blanc een ideale keuze.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Het wijnhuis van Pascal Jolivet werd in 1987 opgericht en is een van de meest dynamische domeinen in de Franse Loire vallei. Het domein is gevestigd in Sancerre en bezit meer dan 120 hectare aan eersteklas wijngaarden, verspreid over de appelaties Sancerre en Pouilly-Fumé. In 1987 creëert Pascal het merk “Pascal Jolivet”. Om de verdere ontwikkeling te optimaliseren en zijn eigen wijnen te kunnen produceren, bouwt Pascal in 1990 een gloednieuwe productie faciliteit. Geïnspireerd door de Champenois faciliteiten die hij zo goed kende, is Jolivet een fervent voorstander van natuurlijke wijnbouw en past hij milieuvriendelijke technieken toe in zowel de wijngaard als de kelder”.
In de loop der jaren heeft Jolivet zijn eigen, herkenbare, pure en elegante stijl van wijnen ontwikkeld. Hij beoefent een “biologische vinificatie”, die de wijngaarden ziet als een samenhangend, onderling verbonden levend systeem. Het proces is natuurlijk en de langzame fermentaties voeden en stabiliseren de wijnen met een zeer laag zwavelgehalte. Het resultaat: heerlijke, met natuurlijke gisten gefermenteerde wijnen. “Het maken van een wijn is een geweldige uitlaatklep om creatief te zijn, een soort van kunst die ons vraagt te luisteren naar moeder natuur om haar boodschap beter te kunnen waarnemen en begrijpen. De magie gebeurt terwijl de druiven worden omgezet in sap en vervolgens in wijn.” aldus Pascal Jolivet.
- Producent
- Pascal Jolivet, Sancerre Sauvage ’22
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- AOC Sancerre
- Organisch/Biodivers/Vegan
- Duurzaam
- Jaargang
- 2022
- Druivensoorten wijn
- Sauvignon Blanc
- % druivensoorten wijn
- 100% Sauvignon Blanc
- Smaak omschrijving
- Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn grote frisheid, levendigheid, complexiteit en een zoute finale. Giet de wijn in een karaf om zijn rijke aroma's te laten uitzetten.
- Wijn-spijs combinatie
- Als levendig aperitief of bij gekoelde schaaldieren zoals kreeft of rivierkreeft, gegrilde zoetwatervis zoals snoek of forel, zwaardvis, zeebaars of zalm, of wit vlees en gevogelte, is Sauvage Sancerre Blanc een ideale keuze.
- Vinificatie
- Sauvage – toepasselijk genoemd, rijpt zo'n 12 gerijpt op fijne droesem in thermo-gereguleerde roestvrijstalen tanks. De wijn wordt niet gefilterd of geklaard en geeft een pure terroir expressie in de wijn. Sauvage is afkomstig van een zorgvuldige selectie van percelen van 2 hectare kalksteen bij Champtin en Bué-en-Sancerre. Die oude wijnstokken, beheerd volgens een biologisch wijnbouwproces, produceren uitzonderlijke druiven en extreem puur en geconcentreerd sap.
- Locatie wijngaard
- Sauvage wordt gemaakt van druiven uit een zorgvuldige selectie van percelen van 2 hectare kalksteen gelegen in het gehucht Champtin en Bue-en-Sancerre.
- Bodem
- Bodems van kalksteen en vuursteen.
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 9 - 11 °C