Cascina Luisin Barbaresco Rabajà '17
Login of registreer om de prijs te zien.
De vinificatie van de 'Rabaja' is in wezen hetzelfde als die van de andere, hoewel er tijdens de eerste week van de fermentatie vaker wordt gerijpt om voorzichtig de tannines te extraheren, die kenmerkender zijn voor deze cru. De rijping vindt plaats op eikenhout met een variërende capaciteit van 20 tot 50 hectoliter gedurende 30 maanden.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Nebbiolo
-
- Wijn-spijs combinatie
- De wijn combineert prachtig met aardse smaken zoals truffels en eekhoorntjesbrood. Also great with game meat dishes such as wild duck, pigeon or pheasant.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Cascina Luisin is een van de oudste en meest iconische producenten van Barbaresco. De familie Minuto begon met het bottelen in eigen beheer in 1913 en werd een van de eerste wijnhuizen uit deze regio die dit deed. Vandaag is het Roberto Minuto, de derde generatie wijnmakers die de leiding heeft. Het nalatenschap van de oprichter, Luigi Minuto, inspireert de familie nog steeds elke dag.
- Producent
- Cascina Luisin Barbaresco Rabajà ’17
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- DOCG Barbaresco
- Jaargang
- 2017
- Druivensoorten wijn
- Nebbiolo
- % druivensoorten wijn
- 100% Nebbiolo
- Smaak omschrijving
- Zeer expressief boeket met elementen van kers, anijs, rozenblaadjes en tabak. Hoewel nog steeds prachtig elegant en aromatisch, is dit zeker een meer gestructureerde en opgerolde Barbaresco, met intense krijtachtige tannines en een compenserend vleugje fruitzoetheid. Als aanvulling op de structuur toont deze wijn rijpe kersen en klein rood en donkerder fruit, zoethout, kruiden en alpenkruiden in de mond, wat resulteert in een wijn met elementen die uiterst lang meegaan.
- Wijn-spijs combinatie
- De wijn combineert prachtig met aardse smaken zoals truffels en eekhoorntjesbrood. Also great with game meat dishes such as wild duck, pigeon or pheasant.
- Vinificatie
- Ongeveer 40 dagen in cementreservoirs. Eerste 8 dagen met veelvuldig rekken voor sterke afzuiging. De overige dagen rust de wijn zacht voor een optimale extractie van edele tannines wat belangrijk is voor een goede ontwikkeling en veroudering. Malolactische gisting en rijping in 30 hl Slavische houten vaten die zorgen voor structuur, elegantie en kenmerken Nebbiolo soberheid. Rijping: 30 maanden in flessen
- Locatie wijngaard
- Rabajà-gebied op het grondgebied van Barbaresco (Rabajà)
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 16 - 18 °C