Corton Charlemagne Grand Cru Domaine du Pavillon '19
Albert BichotLogin of registreer om de prijs te zien.
Gelegen in de "Les Languettes" climat aan de zuid/zuidoost kant van de Corton heuvel, kreeg het perceel, dat ooit toebehoorde aan de nonnen van de abdij van Lieu-Dieu, de bijnaam "Vigne Dieu" door de oude wijnhandelaars en historici van Aloxe -Korton. Een terroir dat bekend staat om zijn witte wijnen waarvan de kracht, mede dankzij de ligging op de heuvel, finesse, delicatesse en zuiverheid kan uitstralen, zowel op aromatisch als op smaakniveau.
Lees meer-
- Land
- Frankrijk
-
- Wijn-spijs combinatie
- Geniet van deze Grand Cru bij schaaldieren zoals kreeft, rivierkreeft of krab, vis maar ook bij bepaalde soorten wit vlees, gevogelte in room en blauwe kazen.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Domaine du Pavillon, onderdeel van Albert Bichot, ligt ten zuiden van Pommard, in de Côte de Beaune. De wijngaarden, de wijnmakerij, de kelder en het 18e-eeuwse landhuis zijn omgeven door een muur. De 15 hectare wijnstokken van het landgoed omvatten bijna 4 hectare van "Clos des Ursulines". Net als op Domaine du Clos Frantin in Nuits-Saint-Georges, beoefent Albert Bichot hier biologische wijnbouw met voortdurende zorg voor het respect voor de complexe evenwichten in de natuur. De wijnmakerij werd in 2016 gemoderniseerd, zodat ze meer van de single wijngaarden van de Côte de Beaune konden maken, in vaten van verschillende groottes die perfect zijn aangepast aan de single-vineyard-benadering die typisch is in de Bourgogne. Wat betreft de andere landgoederen van Côte-d'Or en Mercurey, zijn de wijnen van Domaine du Pavillon biologisch gecertificeerd.
- Producent
- Albert Bichot
- Land van Herkomst
- Frankrijk
- Wijnstreek
- Classificatie
- AOC Corton-Charlemagne Grand Cru
- Jaargang
- 2019
- % druivensoorten wijn
- 100% Chardonnay
- Smaak omschrijving
- Het boeket is oneindig delicaat en drukt boterachtige tonen uit, aroma's van gebakken appel, citrusvruchten, ananas, lindebloesem, jeneverbes, kaneel en vuursteen. Hints van honing komen ook vaak voor. De concentratie, het onderscheid en de balans van deze Chardonnay zijn aangenaam verrassend. De afdronk is complex en intens.
- Wijn-spijs combinatie
- Geniet van deze Grand Cru bij schaaldieren zoals kreeft, rivierkreeft of krab, vis maar ook bij bepaalde soorten wit vlees, gevogelte in room en blauwe kazen.
- Vinificatie
- De wijn wordt gevinifieerd in thermo gereguleerde tanks en eikenhouten vaten (60% nieuwe vaten) gedurende zo'n 3 tot 8 weken. De wijn rijpt vervolgens 12 tot 15 maanden op eikenhouten vaten, waarvan 30% nieuw.
- Bodem
- Kalkbruine grond boven Argovische mergel
- Serveertemperatuur
- Serveer tussen 12 en 14°C.
- Bewaarpotentieel
- Deze wijn zal zijn potentieel bereiken na enkele jaren rijping Kelder voor 7 tot 10 jaar of meer.