Villion Wines Lionne du Villion '21
Login of registreer om de prijs te zien.
Villion Family Wines richt zich op de productie van premium wijnen. Dit betekent dat wijngaarden worden geselecteerd voor specifieke bijdragen om wijnen van internationale onderscheiding te creëren. Selectiecriteria zijn onder meer de leeftijd van de wijngaarden, duurzame en natuurvriendelijke productiemethoden, beperkte opbrengsten, locaties op grote hoogte, kloonverschillen en nabijheid van de oceaan. Villion Family Wines beperkt zich niet tot het gebruik van alleen fruit van een specifieke afdeling, maar gebruikt de sterke punten van fruit van verschillende afdelingen om unieke wijnstijlen te creëren.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Chardonnay, Chenin Blanc, Semillon
-
- Wijn-spijs combinatie
- Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, visgerechten en wit vlees. Romige sauzen en gebakken bereidingen.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Jacobus A.S. Viljoen (Kobie), eigenaar van Villion Family Wines, is een afstammeling van de eerste Franse Hugenoot, Francois Villion, die in 1671 van Zuid-Afrika zijn vaste verblijfplaats maakte. Vanaf dat moment leefde de familie Villion (later veranderd in Viljoen in de Afrikaanse taal) van het bewerken van de vruchtbare gronden van Kaap de Goede Hoop, met de nadruk op wijngaarden. Kobie Viljoen, met zijn twintig jaar ervaring en in combinatie met gedetailleerde en gerichte wijnbereiding, neemt met de hand geselecteerd fruit door de processen om de essentiële componenten van kleur, smaak en textuur in zijn wijnen vast te leggen. Milieuvriendelijke en traditionele methoden, waaronder spontane gisting en open gisting, dragen bij aan de authenticiteit van de wijnen.
- Producent
- Villion Wines Lionne du Villion ’21
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Jaargang
- 2021
- Druivensoorten wijn
- Chardonnay, Chenin Blanc, Semillon
- % druivensoorten wijn
- 66% Chenin Blanc, 26% Sémillon, 8% Chardonnay
- Smaak omschrijving
- Betoverende entree van een scala aan fruitsmaken - rijpe perzikschijfjes en zonovergoten, zoete abrikozen. Eigenzinnige laagjes kweepeer en rijpe sinaasappelschil. De verrukkelijke ziltigheid van oesterschelpen en natte stenen verraden het eikenhouten fermentatiekarakter van de wijn. Zelfverzekerd, breed, romig mondgevoel. De afdronk is er een van perfecte balans, een ongerepte oesterschelp en steenslag, een vuursteenachtige textuur die eindigt in een krijtachtige scherpte.
- Wijn-spijs combinatie
- Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, visgerechten en wit vlees. Romige sauzen en gebakken bereidingen.
- Locatie wijngaard
- Bot rivier
- Sluiting
- Schroefdop
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 11 - 13 °C