La Nerthe Chateauneuf du Pape Blanc '21
Login of registreer om de prijs te zien.
De natuurlijke bronnen die aan het landgoed grenzen, maken Château La Nerthe tot een uitzonderlijke, pure en elegante witte wijn die wordt gekenmerkt door zijn belofte van frisheid. De mix van Roussanne, witte grenache, clairette en bourboulenc-druiven is perfect voor delicate visgerechten zoals zeebrasem of zeebaars.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Grenache, Roussanne
-
- Wijn-spijs combinatie
- Serveer deze wijn bij allerlei rauwe vissoorten zoals een tartaar van gamba's of een carpaccio van Coquilles St. Jacques.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Gelegen in de geboorteplaats van Châteauneuf-du-Pape, dateren de kelders van Château La Nerthe uit de 16e eeuw. Met een bezit van totaal 92 hectare aan wijngaarden, liggen deze verspreid over 57 percelen die allemaal de verschillende unieke terroirs van het gebied representeren. De elegantie van hun wijnen is een prachtige expressie van het terroir. Alle druiven worden met de hand geoogst en afhankelijk per variëteit bij een optimale rijpheid. Château La Nerthe werkt sinds 1998 volledig biologisch en beschikt over de ECOCERT-certificering.
- Producent
- La Nerthe Chateauneuf du Pape Blanc ’21
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- AOC Chateauneuf du Pape
- Jaargang
- 2021
- Druivensoorten wijn
- Grenache, Roussanne
- % druivensoorten wijn
- Roussanne 47%, Grenache Blanc 38%, Clairette 13%, Bourboulenc 2%
- Smaak omschrijving
- Lichtgele kleur met groene tinten. In de neus elegante witte bloemtonen (acacia, vlierbes) met aroma's van amandel en verse peer. Frisheid en precisie in de mond, vol, rond en evenwichtig met textuur en lengte. Lichte eiken tonen, maar toch subtiel en fijn.
- Wijn-spijs combinatie
- Serveer deze wijn bij allerlei rauwe vissoorten zoals een tartaar van gamba's of een carpaccio van Coquilles St. Jacques.
- Vinificatie
- De druiven worden volledig rijp met de hand geplukt om hun evenwicht en aromatische expressie te behouden. Alle druiven worden direct geperst in een pneumatische pers gedurende 3 uur. Na 24 uur wordt het sap gefilterd en begint de fermentatie op een lage temperatuur om alle smaken te beschermen. Dit gebeurt op eiken vaten voor de Roussanne en Grenache en de Clairette en Bourboulenc deels op RVS en deels op hout, om vervolgens gedurende 9 maanden op de droesem te rijpen. De definitieve blend wordt net voor het bottelen samengesteld.
- Bodem
- De wijngaarden van Château La Nerthe zijn een mozaïek van 57 percelen waarin alle 4 de belangrijkste grondsoorten van Châteauneuf du Pape zijn vertegenwoordigd. Er groeien maar liefst 13 verschillende druivenrassen op 92 hectare, de meeste gelegen om en nabij het chateau. Deze wijngaarden liggen op een uitzonderlijke locatie, bestaande uit terrassen en heuvels met de typische lokale bodem van klei-kalksteen en kiezels. en liggen een kleirijke grond, bedekt met platte kiezels en wat zandsteen.
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 11 - 13 °C
- Bewaarpotentieel
- Drinken binnen 4 jaar