Pascal Jolivet, Sancerre Clos du Roy '22
Login of registreer om de prijs te zien.
Een elegante en fijne emblematische Sancerre Cru. Voor deze wijn oogst Jolivet 0,80 hectare van een wijngaard die 18 hectare beslaat boven het dorp Crezancy-en-Sancerre. Het terroir van klei en kalksteen zorgt voor een verbazingwekkende rijkdom en complexe mineraliteit. Helaas is er geen rangorde of crus-schaal binnen de Sancerre appellatie, maar Pascal Jolivet heeft percelen verworven in de beste terroirs van Sancerre.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Sauvignon Blanc
-
- Wijn-spijs combinatie
- De Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy AOC past goed bij kalfsvlees, gevogelte en is heerlijk bij lekkere zachte kazen.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Het wijnhuis van Pascal Jolivet werd in 1987 opgericht en is een van de meest dynamische domeinen in de Franse Loire vallei. Het domein is gevestigd in Sancerre en bezit meer dan 120 hectare aan eersteklas wijngaarden, verspreid over de appelaties Sancerre en Pouilly-Fumé. In 1987 creëert Pascal het merk “Pascal Jolivet”. Om de verdere ontwikkeling te optimaliseren en zijn eigen wijnen te kunnen produceren, bouwt Pascal in 1990 een gloednieuwe productie faciliteit. Geïnspireerd door de Champenois faciliteiten die hij zo goed kende, is Jolivet een fervent voorstander van natuurlijke wijnbouw en past hij milieuvriendelijke technieken toe in zowel de wijngaard als de kelder”.
In de loop der jaren heeft Jolivet zijn eigen, herkenbare, pure en elegante stijl van wijnen ontwikkeld. Hij beoefent een “biologische vinificatie”, die de wijngaarden ziet als een samenhangend, onderling verbonden levend systeem. Het proces is natuurlijk en de langzame fermentaties voeden en stabiliseren de wijnen met een zeer laag zwavelgehalte. Het resultaat: heerlijke, met natuurlijke gisten gefermenteerde wijnen. “Het maken van een wijn is een geweldige uitlaatklep om creatief te zijn, een soort van kunst die ons vraagt te luisteren naar moeder natuur om haar boodschap beter te kunnen waarnemen en begrijpen. De magie gebeurt terwijl de druiven worden omgezet in sap en vervolgens in wijn.” aldus Pascal Jolivet.
- Producent
- Pascal Jolivet, Sancerre Clos du Roy ’22
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- AOC Sancerre
- Organisch/Biodivers/Vegan
- Duurzaam
- Jaargang
- 2022
- Druivensoorten wijn
- Sauvignon Blanc
- % druivensoorten wijn
- 100% Sauvignon Blanc
- Smaak omschrijving
- Het terroir van kleikalksteen biedt een verbazingwekkende rijkdom en minerale complexiteit. Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy heeft een uniek karakter met balans, zachte structuur, veel fruit als citrus en groene appel en een lange zachte afdronk.
- Wijn-spijs combinatie
- De Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy AOC past goed bij kalfsvlees, gevogelte en is heerlijk bij lekkere zachte kazen.
- Vinificatie
- De druiven die op dit unieke Cru terroir groeien, worden met de hand geoogst. Ze produceren een sterk geconcentreerd sap, vergezeld van natuurlijke en inheemse gisten, die de fermentatie op gang brengen. De rijping op fijne droesem duurt ongeveer 4 maanden. De uitstekende kenmerken van elk van deze percelen versterken de unieke stijl van Pascal Jolivet's wijnen.
- Locatie wijngaard
- Terroirs van de druiven zijn gemengd: 50% kalksteen, 30% vuursteen en 20% kalksteenklei.
- Bodem
- Bodems van kalksteen en vuursteen.
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 9 - 11 °C