Chateau La Tour de l'Eveque, Rouge '21
Château la Tour de l’EvêqueDeze biologische wijn is een blend van 80% syrah en 20% Cabernet Sauvignon en geeft een mooie afspiegeling wat de Provence aan rode wijn e te bieden heeft.
Lees meer-
- Land
- Frankrijk
-
- Druivensoorten wijn
- Cabernet Sauvignon, Syrah
-
- Wijn-spijs combinatie
- De wijn combineert goed bij diverse vleesgerechten van de grill met kruidige marinades zoals tijm en oregano.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Een wijngaard in het hart van de Provence. De familie Sumeire, die sinds 1933 eigenaar is van het landgoed Font-Freye, heeft dit grote landgoed in de buurt van Pierrefeu, binnen de Var, in 1958 aangekocht. Vroeger was het de zomerresidentie van de aartsbisschoppen van Toulon, de wijngaard is omgeven door de heuvels van de Maures. In 1958 verwierf de familie van de huidige eigenaresse, Regine Sumeire, dit grote landgoed in de buurt van Pierrefeu, binnen de Var. Dit landgoed, omgeven door de heuvels van Maures, heeft twee namen geërfd van zijn lange verleden: Château la Tour de l’Evêque en Château la Tour Sainte Anne. In 1985 creëerden ze Pétale de Rose, een zalmroze roséwijn die ontstond door het persen van rode grenache-druiven met behulp van een champanese” pers. Het resultaat: een unieke zalmroze wijn met een diepere lengte in de mond. De rosés van Chateau La Tour de l'Evêque hebben de afgelopen jaren meerdere keren bewezen van top kwaliteit te zijn zo blijkt uit de lovende persartikelen. Petale de Rose werd in 2023 zelfs uit geroepen tot beste Provence rosé. Het Chateau werkt volledig biologisch en op veel percelen ook biodynamisch.
- Producent
- Château la Tour de l’Evêque
- Land van Herkomst
- Frankrijk
- Wijnstreek
- Côtes de Provence
- Classificatie
- AOC Côtes de Provence
- Organisch/Biodivers/Vegan
- Biologisch
- Jaargang
- 2021
- Druivensoorten wijn
- Cabernet Sauvignon, Syrah
- % druivensoorten wijn
- 80% Syrah, 20% Cabernet-Sauvignon
- Smaak omschrijving
- De wijn heeft een mooie combinatie van elegantie en tegelijkertijd een goed bewaarpotentieel. De neus is intens met zwart fruit, aromatische kruiden en een droge, ruime smaak.
- Wijn-spijs combinatie
- De wijn combineert goed bij diverse vleesgerechten van de grill met kruidige marinades zoals tijm en oregano.
- Vinificatie
- De wijngaarden worden met de hand bewerkt met natuurlijke dierlijke meststoffen. De toppen worden bijgesneden en een groene oogst is de praktijk om de opbrengsten doelbewust te beperken. Een deel van de wijngaard wordt geploegd met paarden. Het gebied tussen de rijen wijnstokken is begroeid met granen. Alle druiven worden handmatig geoogst, gesorteerd, niet ontsteeld en direct in een hydraulische Champenois Coquard pers geladen zonder te pletten. De druiven worden licht geperst om een optimale delicatesse en geur te verkrijgen vanuit het hart van de druiven. Wijnen fermenteren in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen, door zwaartekracht gevoede cuves. De wijn wordt gebotteld in het Château la Tour de l'Evêque.
- Locatie wijngaard
- In de heuvelachtige vallei van de Maurettes bestaat het land Schisteux van de Phyllades de Hyères uit leisteen afkomstig uit Siluurlagen en Perm rode zandsteen. De wijnstokken van 78 hectare zijn gemiddeld twintig jaar oud.
- Bodem
- Het bestaat uit leisteen afkomstig uit Silurische lagen en Perm rode zandsteen.
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 16 - 18 °C
- Bewaarpotentieel
- 3-5 jaar