Mercurey le brigadiere '21
Login of registreer om de prijs te zien.
Wijnkunstenaar Géraldine Louise is een dappere, enthousiaste en sprankelende vrouw die met veel knowhow topcuvées maakt in Bourgondië. Het wijnhuis is gelegen in het middeleeuwse dorpje Rosey, tussen Givry en Buxy, aan de rand van Côte Chalonnaise. Maison Géraldine Louise is een zogenaamde micro-négoce, dus van de meeste van haar wijnen maakt ze maar een paar vaten. Het is overduidelijk dat haar focus ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit.
Lees meer-
- Land
-
- Druivensoorten wijn
- Chardonnay
-
- Wijn-spijs combinatie
- De wijn combineert goed met geitenkazen of de klassieke Délice de Bourgogne. Ook een perfecte begeleider van diverse schaal- en schelpdieren.
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
Wijnmaker Géraldine Lochet werkte negen jaar bij Château Cary Potet in Buxy na het behalen van haar BTS-diploma wijnbouw en oenologie. Hierna maakte ze de overstap naar het gerenommeerde Domaine Philippe Colin uit Chassagne-Montrachet. Na twintig jaar wijn maken voor anderen, besloot ze in 2016 haar eigen handelshuis te starten onder de naam Maison Géraldine Louise.
Inmiddels maakt ze zeven verschillende witte wijnen, waarvan twee uit de Côte de Beaune. Sinds 2019 bezit ze ook twee percelen op het zuiden met Aligoté-stokken uit 1945 op een bodem van zand en graniet. Ze is niet alleen een getalenteerde wijnmaker, maar ze heeft ook veel ervaring in de wijnbouw. Zo geeft ze les aan de CFPPA in Beaune, een opleiding voor mensen die niet zijn opgegroeid in een wijnfamilie.
- Producent
- Mercurey le brigadiere ’21
- Land van Herkomst
- Wijnstreek
- Classificatie
- AOC Mercurey
- Jaargang
- 2021
- Druivensoorten wijn
- Chardonnay
- % druivensoorten wijn
- 100% Chardonnay
- Smaak omschrijving
- Lichtgele kleur met gouden highlights. Open neus met tonen van vanille, jong leer en hazelnoot, een vleugje brioche. Rond, hebzuchtig, vanille-aanval, vetheid, spanning, finesse. Sappige, ronde kruidige afdronk, op brioche en tonen van acaciahoning.
- Wijn-spijs combinatie
- De wijn combineert goed met geitenkazen of de klassieke Délice de Bourgogne. Ook een perfecte begeleider van diverse schaal- en schelpdieren.
- Vinificatie
- De wijn ondergaat alcoholische gisting met eigen gisten van de wijngaard en malolactische gisting in eikenhouten vaten, waarvan 1 nieuw vat van 400 liter en 1 vat van 228 liter een jaar oud. Beide door Tonnellie Damy.
- Bodem
- De wijngaard ligt op steile hellingen. De blootstelling varieert van noordoost tot zuidoost, op een gemiddelde hoogte van 325 meter, aan de zuidwestzijde (Meursault-zijde) van de oever. De naam van de wijngaard verwijst naar een oude, in onbruik geraakte steengroeve. De ondergrond is mergel met veel kalk en een klein beetje klei.
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 11 - 13 °C