Favorite Box - Kirsten van Harten

Hi wijnliefhebber,

Wat leuk dat je interesse hebt in mijn Favorite Box. Sinds begin 2022 werk ik samen met VINVIN en de afgelopen maanden heb ik uitgebreid kennis mogen maken met hun assortiment. Alles wat ik heb geproefd is mooi en ik ben stiekem echt verliefd geworden op een aantal wijnen. Er wordt gewerkt met veel kleinschalige en persoonlijke wijnhuizen die hele authentieke wijnen maken.

Daarom vond ik het een super leuk idee om mijn eigen favorite box samen te mogen stellen. Van iedere wijn heb ik een video opgenomen waarin ik uitgebreid mijn proefnotitie met je deel. Wil jij ook meer leren over wijn en dieper in het glaasje duiken? Met de code “VINVIN20” krijg je nu €20,- korting op mijn online wijncursussen. Meer informatie via www.hartvoorwijn.nl/academy

Ik hoop dat jij net zo gaat genieten van de box als ik zelf, want vergeet niet: wijn wordt gemaakt om van te genieten!

Kirsten van Harten

Hart voor Wijn

Bon Vivant, Rosé

De Grenache Rosé van Bon Vivant is de zomer favoriet van elke wijnliefhebber. De wijngaarden liggen in de Languedoc in Zuid-Frankrijk, aan de middellandse zee. Deze zalmroze Rosé heeft een explosie van rood fruit en lekker veel frisheid, waardoor hij niet alleen lekker smaakt als aperitief, maar ook de perfecte begeleider is bij zomerse gerechten.

Tijdelijk hebben wij een Bon Vivant Rosé 5+1 actie: https://www.vinvinwines.nl/product/bon-vivant-rose-box/

Weingut Allram, Grüner Veltliner Strass 

De Grüner Veltliner Strass weerspiegelt een selectie van de belangrijkste wijngaard van het dorp waar Allram is gevestigd. Hier produceren voornamelijk leisteen, grind en lössgrond met enkele elementen van kalksteen een waardige Grüner Veltliner, die het grote potentieel van zijn bodems laat zien. Deze Grüner Veltliner is delicaat met verfrissende citrus tonen op het palet. De wijn is kruidig, charmant en licht en tegelijkertijd met een duidelijke peperigheid.
Wijspijs tip: Serveer deze wijn bij gerechten uit de Aziatische keuken en gerechten met varkensvlees en groenten.

Famille Hugel, Riesling Classic 

Famille Hugel Riesling Classic bestaat voor 100% uit Riesling. Vinificatie vindt plaats in de eigen kelders van Hugel in het hart van Riquewihr. Omdat Hugel een Gouden Regel hanteert, die voorschrijft dat de kwaliteit van de wijn in de druif zit, worden de druiven bij binnenkomst eerst op kwaliteit geselecteerd. Daarna worden de persen met druiven geladen uitsluitend d.m.v. zwaartekracht. Voor Hugel wijnen wordt alleen het sap van de eerste persing gebruikt. Fermentatie vindt plaats bij 18 graden en is temperatuur gecontroleerd.

Famille Hugel Riesling Classic is met een levendig bouquet van bloementonen. Licht, en hoogst verfijnd met frisse zuurtonen. De aroma’s van citrus, appel en bloemen zijn duidelijk op te merken.

Podere San Cristoforo, Vermentino “Luminoso”

De wijngaarden zijn gelegen op een oude rivierbedding, op een ruig land, tussen de Tyrreense zee en de glooiende kustheuvels van Toscane. Druiven: 85% Vermentino 15% Trebbiano Toscano. Een dicht en rijk wit met het karakter van gesneden appel, perzik en abrikoos. Heldere zuren en een lange afdronk.

Foodpairing: “Luminoso” kan geserveerd worden als aperitief of samen met lichte gerechten, op basis van groenten of vis, zoals een “Carpaccio van Zeebrasem” op smaak gebracht met limoen en munt.

Fattoria dei Barbi, Rosso di Montalcino 

Fattoria dei Barbi Rosso di Montalcino, een Italiaanse rode wijn uit Toscane, heeft dezelfde karakteristieken als de Brunello di Montalcino, maar is wat ongedwongener. Hij wordt ook van Sangiovese druiven gemaakt, deze komen echter uit jongere wijngaarden, die elegantere wijnen met meer aroma produceren, die minder tannine en body hebben dan de Brunello. De kleur van deze wijn is levendig robijnrood met purperen reflexen. De wijn heeft een complex bouquet met tonen van viooltjes en rood fruit.

Perfect in combinatie met geroosterd en gegrild vlees, kazen en ovenschotels.

Tesselaarsdal, Pinot Noir

De Pinot noir van Tesselaarsdal heeft aroma’s van wild rood fruit, cranberry en rode pruimen  met hints van bakkruiden en kruidnagel. introductie van een lang, zacht gehemelte met een hartige mineraliteit. Dit is een sierlijke en leeftijdswaardige wijn met een bijna kristallijne zuiverheid.

De druiven worden met de hand geplukt en naar de kelder gebracht. 10% hele bos fermentatie. De overige druiven worden ontsteelt en in open tank vergisters gedaan waar het tot 10 dagen macereert. De wijn wordt van de schil geperst en gaat 9,5 maanden op vat. Daarna rijpt de wijn 1 à 2 maanden op fles.


Kirsten aan het woord

Bekijk hieronder de bevindingen van Kirsten van Harten die toelichting geeft op de zes wijnen die in de Favorite Box zitten.

Wij hopen dat deze video’s jou op een leuke manier hebben weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via